cautare

vineri, 15 februarie 2008

Razboiul lui Charlie Wilson


Razboiul lui Charlie Wilson

Cu Julia Roberts si Tom Hanks.

Regia Mike Nickols

Daca noi inca mai facem filme despre revolutie, si ne sta bine, americanii au incetat sa mai faca filme cu si despre doborarea gemenilor. Razboiul lui Charlie Wilson este o productie realizata dupa un caz real, inspirata din istoia 80’ilor americani.

Charlie Wilson este un congresman relativ anonim, cu un umor aparte, caruia ii plac picanteriile vietii, dar care anunta un caracter sensibil. Indrumat de uneori iubita sa, Joanne, el merge in Afganistan pentru a survola situatia politica si militara de acolo. Povesti de viata teribile il sensibilizeaza pe Charlie (Tom Hanks) care decide sa ajute Avganistanul in razboiul cu rusii, un razboi in care implicarea americanilor trebuie sa se mentina secreta.

Filmul incepe cu un salt in timp, momentul decorarii lui Charlie, si cuprinde momente de tragism, scene de dragoste, umor negru.

Cu o echipa competenta, cu o femeie capabila, supotul greu obtinut de la stat, Charlie reuseste sa redea libertatea afganilor, dar nu se opreste aici...

Un film istoric si de actiune, productia lui Mike Nickols face parte din categoria filmelor de care avem nevoie pentru a ne aminti ce oameni mari a gazduit istoria lumii.

Diana Vlase

Niciun comentariu: