cautare

miercuri, 5 martie 2008

Compact

Povesti de la repetitii: "Josephine, inca o tarfa trista"


O noua piesa marca Teatru Nou va fi prezentata, in premiera, duminica, de la ora 21.00, la Cafe Deko. "Compact" a intrat in culisele spectacolului "Jose-phine...", ca sa iti spuna povestea din spatele scenei.

Premiera - Daca nu ai auzit, pana acum, de Teatru Nou, e bine sa stii ce inseamna: o mana de oameni tineri care monteaza si joaca spectacole neconventionale. In spatele trupei, se afla Diana Vlase, care, la 24 de ani, incearca sa guste cate putin din fiecare meserie. Actrita, regizoare, scenarista si fondatoare Teatru Nou, Diana spune ca se inspira din realitate. Pentru ea, scena sunt cluburile, decorul - tigarile si alcoolul, iar sloganul, cel mai adesea folosit, "Interzis minorilor!". "Toate regulile care se impun in teatrul clasic se pot incalca. Lumea prea incearca sa puna in scena situatii ideale!", spune tanara, a carei idee de Teatru Nou implineste, vineri, un an de existenta.

De mai bine de trei luni, Diana munceste pentru cel de-al patrulea spectacol al trupei. "Josephine, inca o tarfa trista" prezinta povestea unei prostituate care isi cauta fericirea. In rolurile principale sunt Anca Ionilett (24 ani) si George Ioan Hodor (32 ani), proaspat cooptati in trupa. Intrebata cum se simte in rolul unei prostituate, Anca ne-a marturisit: "M-am indragostit de acest personaj, pentru ca are constiinta. Din aceasta cauza, nu-si poate atinge fericirea. Ea nu se prostitueaza pentru bani, ci dintr-un viciu".

Muzica din spectacol va fi asigurata de Iulia Zmeu (18 ani), care va canta la vioara, intr-un colt al scenei, pe tot parcursul piesei.

Niciun comentariu: