cautare

joi, 8 mai 2008

Iron Man


Iron Mania
regia:Jon Favreau
cu:Robert Downey Jr., Terrence Howard, Jeff Bridges, Shaun Toub si Gwyneth Paltrow.
gen:Actiune

De mult nu mai vazusem un film atat de prost ca acest Iron Man. M-am obisnuit sa nu am prejudecati vizavi de filmele pe care urmeaza sa le vad, dar afisul mi-a inspirat finalul dezastruos: ‘Yes, I am Iron Man!’ Serios?

Ma concentrez sa descopar partile bune. Avem actori buni, Robert Downey Jr., Terrence Howard pe care il iubim din Hustle and Flow, Jeff Bridges, care aici face un rol interesant pentru evolutia sa actoriceasca, avem imagini reusite, efecte speciale la maximum spectaculozitatii, povestea de iubire paralela, eterna lupta dintre bine si rau, s.a.m.d.

Scenariul pare scris de un adolescent care nu stie prea multe nici despre razboiele lumii, nici despre veridicitatea tehnologiei in pelicula, nici despre ceea ce face spectatorul sa iubeasca un film. Iron Man este reactia pe care o ai cand vezi cum triseaza un magician. Exact!

Povestea. Tony Stark, un geniu in constructia armelor de razboi, un viciat, conduce compania cu acelasi nume, care distribuie arme popoarelor arabe fara autorizatia lui.

In ignoratnta lui, Tony Stark ajunge prizonier al teroristilor, fiind obligat sa construiasca cea mai puternica arma , cu care acestia aveau sa conduca lumea. Eh, Tony contruieste un robot zburator, desi era sub supravegherea camerelor, cu care evadeaza. In zbor printre flacari, evident. Numai ca, in timpul in care a fost prizonier, Tony a vazut ce efect au armele construite de el asupra lui si a Americii.

Intors acasa, construieste un robot si mai frumos, rosu, cu mai multe utilitati, mai ceva ca ala de bucatarie, cu care a inceput sa distruga din armele sale, plasate peste tot in lume. Credeati ca lipseste razboiul definitiv intre roboti? Nu! Exista acolo, foarte aproape de final, unde ii este locul. Clisee din minut in minut, dar copiilor le-a placut.

Daca tot faci un film pentru copii de ce mai incerci substraturi politice? Un om matur le considera penibile iar un copil nu le inelege.

Daca Iron Man s-ar fi adresat strict publicului cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, as zice ca este un film bun. Asa...nu.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Stau mereu si citesc tooooaate cele scrise de tine aici......si parca citesc intr-o revista...esti buna domne si la scris piese de teatru si la criticisme si la tot ce tine de incantarea ochisorilor si urechiuselor noastre :P

aurabalaura :D

diana vlase spunea...

si tu erai frumoasa aseara:) deci nu te duci la filmul asta, da?
Saru-mana mult:*