cautare

marți, 29 iulie 2008

Muzeul National de Arta al RomanieiGaleria de Arta Romaneasca Moderna

Din luna martie a anului 2001 s-a redeschis expunerea permanenta de arta româneasca moderna. Sectia de Arta Româneasca este detinatoarea celui mai bogat si valoros ansamblu de arta nationala, 8479 de picturi si 1817 de sculpturi, lucrari fara de care nu se poate concepe un studiu complet al fenomenului artei moderne românesti.
Deschisa la etajul al II-lea al Corpului Stirbei, expunerea cuprinde aproximativ 700 de picturi si sculpturi ce urmaresc evolutia plasticii românesti din primele decenii ale secolului al XIX-lea pana în a doua jumatate a secolului al XX -lea.
Alaturi de figuri centrale ale artei nationale ca Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Stefan Luchian, Nicoale Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Constantin Brâncusi, Dimitrie Paciurea, Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Ion Tuculescu, nenumarati alti artisti întregesc configuratia de ansamblu a perioadei reprezentate. O sala adiacenta expunerii este dedicata expozitiilor temporare tematice de arta grafica.

Ma gandeam ca nu o sa intre nimeni pe site-ul muzeului sa caute ce ar fi pe acolo, asa ca am pus eu cateva imagini....e foarte "in centru" si cred ca ar fi un lucru interesant de vazut. Muzeul are trei galerii: de arta veche romaneasca, de arta moderna si galeria de arta europeana.
Iar daca te nimeresti intr-o perioada cand sunt si expozitii sau vernisaje temporare, ar fi chiar o gramada de lucruri de vazut.
Zic, na, nu e normal ca muzeele noastre sa fie mai bine cunoscute de straini... right?


http://www.onlinegallery.ro

Niciun comentariu: