cautare

miercuri, 1 octombrie 2008

Abysses - Andrada Damianovskaia

Autohtona, al naibi de tanara, foarte talentata! Daca am sti sa ne exploatam valorile...Galeria.Fotografa.ro prezinta in perioada 29 septembrie-15 octombrie 2008 proiectul fotografic Abysses, de Andrada Damianovskaia.
Andrada Damianovskaia are 22 de ani, a absolvit Facultatea de Arte Plastice, Universitatea de Vest Timisoara, sectia grafic-design; face parte din grupul foto IRIS (IrisPhotoClub) din cadrul Casei de Cultura a Studentilor Timisoara, a participat la expozitii si concursuri de pictura, grafica, iconografie, fotografie: Aiud, Arad, Bacau, Bucuresti, Constanta, Sibiu, Timisoara, Ungaria, Japonia.
Este preocupata de tot ce inseamna arte vizuale, manifestandu-si interesul in special fata de fotografie si film.
Proiectul Abysses este o scurta incursiune in lumea interioara a artistei, materializata in imagini subiective, incarcate de feminitate.
Despre Andrada Damianovskaia
Primul aparat de fotografiat, intr-o dragoste puternica, e precum primul sarut? Se uita ori ba? Andrada Damian iti raspunde in trei randuri ca "nu mijlocul tehnic prin care imaginile sunt create conteaza, ci imaginile in sine, asa ca primele fotografii sunt cele de neuitat".
A trecut prin caricatura, grafica, pictura de icoane pe sticla si nu vrea sa se opreasca nici la fotografie, care o reprezinta atat de bine. Andrada Damian ar vrea sa-si poarte aparatul de fotografiat printr-un Orient indepartat, caci simte c-o atrage ceva inspre acolo.
E greu sa spuna in cate secunde se cuibareste ideea fotografica in interiorul sau, dar stie cu siguranta ca pentru a obtine imaginea buna trebuie sa uite tot ce a invatat in scoli. "Imi dau seama ca suna ciudat - recunoaste ea - insa cred ca cel mai bine e sa fii absolut sincer cand creezi, asa ca prefer sa creez instinctual".
A fost doar o chestiune de timp pana s-a apucat de fotografie. De cand se stie "ca fiinta cu ratiune de sine", a facut fotografii... "fotografii imaginare".

Niciun comentariu: