cautare

luni, 24 noiembrie 2008

un NIMIC senzational

Un articol frumos al unei minti frumoase, ca sa zic ashea:)

O voce senzationala nu iti asigura, intotdeauna, succesul. Motiv pentru care trebuie sa multumim cerului ca a existat Philip Koetler, supranumit si parintele marketing-ului. Omul acesta a scris adevarate tratate despre orice a dorit sa vanda/promoveze. A creat stiri din nimic, care sa atraga atentia publicului consumator de muzica si, implicit sa isi promoveze clientii.
Aruncand un ochi in curtea vecinului, poate, poate ii moare odata capra, revista Billboard afirma ca Beyonce are o personalitate dubla. Nu zau? O anume Sasha Fierce, care se dovedeste a fi neinfricata pana la inuman, frumoasa pana la absurd si desteapta pana la chintesenta circumvolutiunilor. Socant? Nu prea… Mult inainte de a face Beyonce surprinzatoarea dezvaluire, Mariah Carey purta o peruca bruneta si se autointitula Bianca. Don’soara “Fluturas” juca dublu rol in videoclipurile proprii si isi speria fanii pe la evenimente, lasand-o pe invizibila Bianca sa raspuna la intrebari. Aceeasi Mariah Carey, nereusind sa egaleze succesul albumului "Emancipation of Mimi" cu mai recentul sau "E=MC patrat" a declarat sus si tare, pentru toata lumea care a avut timp sa o asculte, ca nu a facut sex cu actualul ei sot decat dupa casatorie. "De asta s-au si casatorit la cateva ore dupa ce s-a cunoscut?", glumea Jay Leno. Socanta stirea? Nu! Nu intr-atat incat sa te faca sa iesi din casa, noaptea tarziu, sa-i cauti albumul si sa-l asculti cu infierbantare.
Stapanul absolut al stirilor senzationale este insa, eternul, Michael Jackson. Dupa ce si-a atarnat copilul la balconul unui hotel, a fost acuzat de pedofilie si a fost nevoit sa vanda celebrul Neverland. Mai nou, el declara ca se va converti la islamism. Si asta, la sugestia producatorului Phillip Bubal si a compozitorului David Wharnsby, care i-au strecurat ideea ca, astfel, el va deveni un om mai bun. Ascultator, regale pop-ului, Michael si-a schimbat numele in Mikaeel, precursand ceremonia de initiere in ale mahomedanismului. Noi nu vedem diferenta. O fi in pronuntie. Unde sunt, Mikaeel, zilele cand femeile lesinau la "moonwalk-ul" tau?
Dar, nimeni nu este vinovat, daca te gandesti ca Madonna a devenit celebra pentru ca a mimat sexul pe scena. Suntem in plina criza economica si fiecare trebuie sa se descurce cum poate. Daca nu cu un live, macar cu o dubla personalitate, care sa necesite nu participari la evenimente, ci ingrijire de specialitate.
La urma urmei, muzica este o forma de arta. Si, daca trebuie sa ne luam dupa proverb, "cand o epoca e saraca în opere de valoare, vinovat e publicul, nu artistii", atunci sa ne fie rusine.

C.

4 comentarii:

master shifu spunea...

si cealalta personalitate a ta traduce carti pentru copii? :)

diana vlase spunea...

m-ai prins! Ce perspicace esti=))

master shifu spunea...

original. un fel de ghandi ;)

diana vlase spunea...

:P