cautare

vineri, 20 februarie 2009

Muncitori chinezi

Am primit linkul de la blogul lui Ionut Banuta, este dureros... Il voi posta si eu pe blog, asa cum este, cu parere de rau, in ideea ca ar putea vedea si niste oameni suspusi...Suntem indiferenti, trecem pe langa ei si intoarcem privirea pentru a nu ne macula simtul estetic. Uneori dramele sunt uriase. Cititi un mail pe care prietenul Vadim Ghirda mi l-a trimis aseara. Cine poate sa-i ajute pe acei nefericiti sa nu-si intoarca privirea.

„Acestia sunt cativa dintr-un grup intre 200 si 700 de muncitori chinezi care lucrau in constructii in Bucuresti si care acum au ramas fara serviciu si fara posibilitatea de a se intoarce acasa. Nu au mai fost platiti de doua luni si stau in niste corturi improvizate langa ambasada Chinei. Dieta lor zilnica se compune din bucati de paine si apa fiarta, majoritatea sunt bolnavi din cauza frigului.


Deocamdata autoritatile chineze nu le ofera sprijin pt repatriere.

Vreau sa va rog ca, in masura posibilitatilor, sa la oferiti ajutor. Nu sunt necesare lucruri sofisticate, alimente de baza (paine, conserve, orez), lucruri in care sa se inveleasca, medicamente de raceala, tigari.

Daca aveti cum cred ca ar fi util sa popularizati situatia lor - poate ajunge la urechile cuiva care are putere sa ii ajute.

Va multumesc mult si imi cer iertare ca va deranjez cu asta dar cred ca ne face bine tuturor sa ne amintim cat de multi oameni sunt mult mai putin norocosi decat noi.

Multumesc.

vadim”

Articolul initial aici:

Un comentariu:

valy spunea...

Sa auzim numai de bine...de acesti oameni:)))

O seara minunata!