cautare

marți, 24 martie 2009

Trei minute

Era destul de cald afara. Vara, pe inserat, tot cald este. In partea asta de pamant. Te innabusi, transpiri si ai senzatia ca te ineci cu propriul tau suflet.
Ea statea tolanita pe pat si il astepta. Il astepta de mai bine de o ora. Cu pozitia studiata, parfumata, cremuita... si transpirata. De la caldura.
Pusese un disc despre care ea spunea ca face minuni. Daca ai cu cine, fireste.
Numara al saselea muc de tigara in scrumiera si soneria nu scotea, inca, nici un sunet.
Ar fi vrut sa se supere, sa se schimbe si sa iasa. Dar ceva din ea ii spunea ca are sa vina.
N-a venit.
A sunat a doua zi. Si-a cerut scuze. Ce sens mai aveau scuzele. Nici nu auzea ce ii indruga el la telefon. A fost... N-a ajuns... Daca s-ar putea...
Nu se poate, i-a spus, si i-a inchis telefonul.
Despartirile pot fi, uneori, adevarate eliberari. Oamenii au tendinta sa tina cu dintii de o relatie, doar de dragul relatiei. De ce? E mult mai placut sa fii singur. De ce sa ai responsabilitatea spuselor de ieri. Daca ieri i-ai spus ca il iubesti, azi trebuie sa il iubesti. Dar te iubeam doar ieri. Azi nu mai am chef sa te iubesc. Sau sa iti zambesc. Sau sa iti vorbit matzait. Azi am chef sa vorbesc cu tine ca cu un surdo-mut. Pot? Pot?
Despartirile sunt in firea umana. Oamenii - in speta femeile - isi sacrifica timpul, energia creativa, iubirea, si cate si mai cate, impartindu-le cu unul care nu vine...
Si el nu vine pentru ca stie. E in firea sexului slab si frumos sa fie si prost.
Dar ea nu are chef sa fie sexul frumos si prost. Ea avea chef sa faca sex. De ieri. Iar el nu a fost in stare sa apara.
Vorba mea, ghinion.
A privit cerul auriu si si-a spus ca e prea cald pentru o partida de sex, alta decat una scurta de tot. Dar nu poti face o partida scurta de tot cu oricine. E nevoie de un barbat pe care sa il cunosti bine. Trebuie sa iti permiti sa ii spui. Auzi, am chef de sex. Dar unul scurt, scurt. Trei minute, nu mai mult.
Eh, unul pe care abia il cunosti o sa faca ochii mari si o sa te ia drept... glumeazta, ca sa fiu delicata.
N-are cu cine face un sex rapid. A aruncat un ochi peste presa din ziua cu pricina si a vazut ca la gradina zoologica din oras a venit un tigru nou.
O sa merg sa vad tigrul, si-a spus.

Era multa lume la gradina zoologica. Multe mame grase si multi copii prost crescuti. Hei, copiii nu stiu ca nu au voie sa isi bage degetele in nas, in public? Nu, pentru ca nici mamele lor nu stiu.
A cautat un semn, sa vada daca are voie sa fumeze. N-a gasit. Si-a aprins o tigara in fata tigrului. Un tigru tanar, dar care are ochi de tigru de gradina zoologica. Ea stie cum arata ochii unuia din care iese animalul. Din tigrul asta nu iese nici macar o pisica de casa.
Se uita fix la ea si parca ii era rusine ca era acolo. Si ea se uita la el. Dar nu admirativ, ca toti idiotii din jurul ei. Cu scarba. Asa, ai fi putut macar sa te lupti, nu sa iti muti curul dintr-o gradina zoologica in alta.
Tigrul s-a apropiat de gratii si si-a bagat varful botului prin doua dintre ele. Mamele si-au tras copiii si ea s-a putut apropia de el.
Ce e ma? Ce te plangi?
Tigrului ii placea. Si ea il placea. Pentru ca simtea ca poate sa il domine. Normal ca nu putea. Dar cu el dupa gratii se schimba povestea. I-a suflat fumul din tigara in fata. Tigrul nici macar nu a clintit. A continuat sa o priveasca ca si cum fumul era pedeapsa pe care el trebuia sa o suporte. Trebuia sa lupte.

A doua zi a plouat. Ea era fericita. Cu tigrul in minte, libera si cu ploaia in jur. Ce era mai frumos?
Si-a luat rabla si a iesit pe strazi. Ii place sa mearga cu masina cand ploua. Ploua si in masina, dar in spate. Asa ca pe ea nu o deranjeaza. Erau cateva masini pe strada, dar nu sufiecent de multe incat sa te enervezi.
Ar fi vrut sa mearga din nou la gradina zoologica, dar ii era teama ca nu va putea intra. Nu s-a dus. S-a dus la el. A batut la usa. El era in boxeri si cu pieptul gol. E un barbat frumos.
Te ascult, a spus ea.
Vrei sa intri?
Nu, zi.
Pai...
Auzi, vrei sa facem sex? Trei minute?
Trei munte?
Da, nu am chef mai mult. Bine?
Bine.

A intrat in casa, s-a dezbracat si i-a dat boxerii jos. Simplul gand de a face SEX cu femeia cu care a tot facut dragoste timp de doi ani, l-a excitat foarte tare. Ea s-a infipt in el si i-a bagat unchiile in fund. El a apucat-o de par si a soptit ceva. Nimic interesant, probabil.
A durat doua minute si un pic.
Nu s-a spalat. S-a imbracat si a plecat. A lasat ploaia sa ii curete transpiratia si gandurile.
Ar fi vrut sa fie tigrul. Dar poate era...

Un comentariu:

Ioana(DarkDrama) spunea...

intr adevar poate chiar era tigrul