cautare

joi, 23 aprilie 2009

Setul Mandelbrot

Ieri am gasit intr-o agenta un inceput de roman... daca pot spune asa. Cred ca am scris acolo in urma cu multi ani, oricum nu mai intelegeam mare lucru. N-am scris frumos niciodata, iar mie mi-a placut asta. Am gasit acolo o povestioara foarte frumoasa, sincera si cu excese de "scriitoare". Probabil ca asa sunt toti oamenii care scriu, la inceput. Cautam sinonime la cuvintele care imi alcatuiau fraza, doar doar sa sune mai bine... Iar acum, dupa ani, mi-am dat seama ca nu inteleg cuvintele pe care le scriam - si aici ma refer la cele subtilizate din dex. M-am distrat pe seama mea. S-au schimbat multe de atunci, atat de multe...
Aoi am vizionat, cu totii, Tango. Si nu oricum. Prima reprezentatie a Tango-ului. La Malibu. Daca spun ca a fost mai buna ca multe reprezentatii viitoare, jucate si vazute de mine, nu par intr-un fel? Sper ca nu.
Eu, mai durdulie decat as fi vrut sa ma vad:), Dan, cu parul scurt si aratand ca un latino futter veritabil, Alin. A fost interesant. Acum urmeaza avanpremiera la Anunt: Vand Femei!, marti. Ma bucur nespus... Dimineata, la repetitii mi-am dat seama ca nu prea am nevoie de nimic, cand repet. De nimic. Bine, poate de tigari...
Sunt fericita ca mi s-a dat posibilitatea "sa-mi castig un trai" din scris, dar imi e mila de nebunii inadaptati care se incapataneaza sa traiasca din teatru. Niste inimi atat de mari, pe cate 25 centimetri de pamant.

Am incercat si in titlu, o chestie similara cu inceputurile scrisului. Am deschis cartea pe care o citesc acum si am scris prima chestie pe care am gasit-o subliniatat de mine. Este vorba despre unul dintre cele mai complexe seturi de matematica. Porneste de la o ecuatie simpla, o suma de puncte derivate care formaza un tablou. Orice parte din imagine, orice patratel, indiferent cat de mic, marit, va da la iveala alte puncte. Pana la infinit... Interesant, nu?

Niciun comentariu: