cautare

miercuri, 26 august 2009

Edvard Munch

Edvard Munch ( n. 12 decembrie 1863, Loyten, Norvegia, d. 23 ianuarie 1944, Ekely) a fost un pictor norvegian, unul dintre pionerii artei moderne, considerat precursor al expresionismului, mai cu seamă un reprezentant al tradiţiei artistice europene decât a celei norvegiene. A fost prin natura sa un solitar, dar, paradoxal, l-au interesat foarte mult relaţiile interumane, care vor reprezenta esenţa creaţiei sale.
Zice Wikipedia.Cea mai cunoscuta lucrare a lui Munch - Tipatul (1893)Madonna sau Femeie indragostita (1894-1895)Dansul vietii (1899-1900)

Ceea ce mai putini oameni stiu este ca Munch a facut si fotografie. Despre asta, el spune: "Aparatul de fotografiat nu poate, sub nici o forma, sa concureze cu pensonul si paleta de culori atata timp cat acesta nu poate fi folosit in rai sau iad.". Cateva dintre fotografiile sale:Nu o spun ca sa fiu anapoda, doar ca mie fotografiile imi spun mai multe. Uneori nu partile cele mai exploatate de public sunt si cele mai sincere. Uneori. Mai este si Munch regizorul. Iar asta o stiu datorita unui siteulet destept, cu un nume hilar.
www.lanternativa.info

Un comentariu:

alex vlad spunea...

Categoria "deveniti membri teatru acum" se va inchide pe 30 august 2009. În consecinţă, se va construi o pagină nouă care se va numi "sustine" . Persoanle care s-au inscris, vor fi trecute la categoria "persoane interesate".(fără link) Cei care în plus şi-au lăsat nume(nu pseudonim,poreclă,etc)/denumire pagină personală+adresa paginei/şi au înregistrat site-ul nostru şi în blogroll-ul lor (indiferent de vizibilitate) vor fi trecuţi la categoria "susţinători" (cu link activ spre pagina lor). În plus vom promova site-ul respectiv. Aşteptăm un răspuns de la tine la acest mesaj. Dacă la veni via E-mail (teatruacum@yahoo.com) cu mesajul "sustin Teatru Acum" alături de datele mai sus numite, atunci intri în categoria "sustinatori".