cautare

miercuri, 7 octombrie 2009

Extraordinarii "The Voca People"

Dupa modelul “Oul sau gaina?”, am o dilema. Intai a fost cuvantul sau muzica? Daca ar fi sa folosim argumentul biblic, am spune ca intai a fost cuvantul. Dar sensibilitatea marilor artisti, care au “cunoscut” muzica aprioric, ne spune altfel…

Imi este teama sa cred ca nu ii stiti si voi pe cei de la “The Voca People”, dar chiar si asa, merita o atentie deosebita, pentru ca dispun de un talent extraordinar. Acesta este unul dintre cele mai concludente materiale cu ei:“The Voca People” este o forma de new art, care combina sunete vocale extraordinar de melodioase, cantate live, cu arta beat-box-ului modern, cea care imita sunetul tobelor, al trompetei, al chitarelor, fara folosirea vreunui instrument pe scena, prezentate intr-un mod hazliu.
Cine sunt ei:
Opt extraterestri prietenosi, de pe planeta Voca - o planeta muzicala, care nu cunoaste comunicarea verbala, ci doar pe cea cantabila (daca pot spune asa). Ei au auzit muzica de pe pamant de secole si, cu capacitatea lor extraordinara de a imita, au decis sa aduca un tribut oamenilor si sa le cante piesele care le plac.
De fapt:
Sunt opt actori/muzicieni (trei femei – alt, mezzo si soprano -, trei barbati – bas, bariton si tenor – si doi artisti beat-box) care fac un soi de arta unic in lume, muzica vocal intrumentala… fara instrumente.
(informatii de pe site-ul The Voca People)

Exista expresii artistice care reusesc sa ne aduca cu picioarele pe pamant, fie si pentru cateva minute.
Tehnologizarea a dus la indepartarea oamenilor de la propria credinta, aceea ca omul este centrul universului creat de el. Astazi robotii joaca in piese de teatru, masinile se deschid prin comanda vocala si, daca ti-ai taiat – de tot – o mana, exista oameni care, cu ajutorul tehnologiei (pentru care TREBUIE sa multumim) ti-o lipesc la loc.
Insa uitam ca tot ce acum ne depaseste, a fost candva inventat de noi. Noi am creat totul, de la instrumentele muzicale la calculatoarele cele mai performante.

Mi se pare incredibil sa revenim la noi, oameni, simpli si infiorator de talentati.
Si, ca sa termin intr-o nota depresiva, acesti 8 artisti fantastici nu vor strange mai multa lume decat Tiesto, daca ar fi invitati in Romania.

Niciun comentariu: