cautare

vineri, 24 iunie 2011

Antena cu ciori

Eram la Bacau, acum foarte multi ani. Pe vremea cand incercam sa-mi explic cum functioneaza televiziunea prin cablu. Sigur nu eram singura in casa matusei mele, trebuie sa mai fi fost si alti oameni acolo, insa eu nu mi-i amintesc. Imi amintesc ca televizorul era lasat pe Antena 1 si ca rula un film cu ciori. Sa fi fost chiar filmul cu ciori sau un alt film cu ciori, nici asta nu mai stiu, stiu doar ca imi era frica de ciorile alea malefice care zburau in televizor si printre temerile mele. O frica puternica, se pare, dat fiind ca au trecut zeci de ani de atunci si ca eu inca nu pot uita.
Astazi m-am trezit cu o pofta teribila de Antena. Nu 1, ci 3, Antena 3, pentru ca m-am trezit in multe dimineti cu matinalul lor. Am deschis un life streaming si am privit, pentru mai bine de jumatate de ora, stirile. Fara ciori si fata Bacaul varatic al matusii mele. Insa rucsacul meu burdusit cu amintit nu a mai putut cara atata greutate, asa ca frica aia inghesuita intr-un buzunarel mic s-a imprastiat pe covorul albastru si proaspat aspirat. Ca atunci, m-am intrebat daca oamenii astia chiar exista, daca ei traiesc dincolo de emisiunea pe care o realizeaza.... daca ei realizeaza macar ce fac acolo... 35 de grade, ziceau, si ca romanii trebuie sa se unga cu creme cu proitectie uv chiar daca merg imbracati corespunzator si se protejeaza de soare cu umbrele. Razele uv trec prin tot! Un fel de ciori, ce mai... Cum, sub nicio forma, nimeni nu trebuie sa iasa pe strada intre anumite ore si cum batranii pot muri, daca incearca... Frica. Panica. Teroare. Chiar asa sa se tina poporul asta la foc continuu? Chiar sa se uite ca asa a fost de... de cand ma stiu? Ah, si - fireste - o doamna doctor care a condus intr-o stare avansata de ebrietate si pe care politia competenta nu a reusit sa o dea jos din masina cu care o carau, ca pe un butoi cu vin, la centrul de recoltare. Adica nimic. Nimic, cu iz dramatic. Nimic, cu iz de profesionalism jurnalistic. As putea sa jur ca ieri s-a intamplat si altceva, ceva mai interesant decat ca e vara din nou si ca oamenii consuma alcool. Ciorile dracului...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Da ma asta cu caldura...soarele de care tre sa ne ferim e kkt in ploaie. Vorba ta...e asa de cand ma stiu...calduri de 40 de grade la umbra vara...Au uitat oamenii astia ca toate plantele si toate vietuitoarele traiesc tocmai din pricina soarelui...de care au nevoie. Niste imbecili!